Dikkatimi Çekenlerİş GeliştirmeMuhasebeABD Bitcoin İçin Muhasebe Standartları Belirleyecek

ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), dijital varlıklar için şeffaf muhasebe kuralları geliştirmek amacıyla kripto kuralları oluşturma projesine hangi varlıkları dahil edeceğini açıkladı ve NFT’leri ve belirli stablecoin’leri kapsam dışında bıraktı.

İşletmeler ve yatırımcıların yıllarca kripto varlıklarının hesabını nasıl tutacaklarını sormasının ardından kuruluş geçen yıl Mayıs ayında kural koymaya öncelik verdiği gündemine bu kripto projesini ekledi. Ve Wall Street Journal çarşamba günü FASB’nin gelecek kuralların hangi varlıkları kapsayacağını açıkladığını bildirdi.

Projeye Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto varlıklar dahil edilirken, NFT’ler ve belirli (açıklanmayan) stablecoin’ler için muhasebe standartları konusu muhtemelen bu tür varlıklara yatırım yapan şirketler için sorun oluşturmaya devam edecek. Şimdiye kadar bu tür yatırımların hesabı Uluslararası Sertifikalı Profesyonel Muhasebeciler Birliği (AICPA) tarafından yayınlanan bağlayıcı olmayan yönergeler kapsamında web sitesi domain’leri ve ticari markalara benzer şekilde, ağırlıklı olarak süresiz ömürlü maddi olmayan varlıklara dayalı olarak tutulmuştur.

Kurumun sözcüsüne göre bu plan kapsamında FASB, endüstri kurulunun bir teklif yayınlayıp yayınlamama konusunda oy kullanabileceği yıl sonuna kadar kripto projesiyle ilgili ilk görüşmeleri tamamlamayı planlıyor.

FASB’de yönetim kurulu üyesi olan Susan Cosper, NFT’leri projeden çıkarma kararını savunarak bunların projeyi yavaşlatabileceklerini açıkladı. Cosper, NFT’lerin bu noktada yaygın ya da maddi olmadığını ve bunlara daha sonra odaklanabileceklerini söyledi.

Kaynak: Adobe/Philip Steury

Yazar Ayhan YILMAZ, SMMM/CPA

1986 doğumlu Ayhan YILMAZ, Türkiye’nin ilk İngilizce ağırlıklı proje meslek lisesi, Manisa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Dış Ticaret bölümünü, devamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Dış Ticaret bölümü, Muğla Sıtkı Koçman Yabancı Diller Yüksekokulu, İngilizce Eğitmenlik ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi‘nden lisans düzeyinde mezun olup, 2020 yılında S.M.Mali Müşavir unvanını almıştır. 2024 yılında Dünya’nın en iyi Devlet Üniversiteleri listesinde 260. sırada yer alan Lisbon Üniversitesi‘nde MBA (Uluslararası Yönetim Yüksek Lisansı)‘na başlamıştır. İleri derecede İngilizce ve temel seviyede İspanyolca ve Bulgarca bilmektedir. Hayat boyu öğrenme felsefesini merkezde tutarak çalışmalarına devam eden Ayhan YILMAZ hakkında detaylı bilgi için kendisiyle irtibata geçebilirsiniz.

https://www.ayhanyilmaz.net/wp-content/uploads/2022/07/logo_white_small_03.png

AyhanYilmaz.Net web sitesine yayımlanan yazı ve fotoğraflarla ilgili saklı olan telif haklarınızla ilgili ayhan@ayhanyilmaz.net ile irtibata geçebilirsiniz.

Tüm Hakları Saklıdır © 2022